Bloggerek

A Bloggerek elérthetősége: bloggerek@freemail.hu ide küldhetitek kérdés és kéréseiteket. A facebookos oldalunk pedig ez:

  http://www.facebook.com/pages/Bloggerek/304894982884549?sk=wall

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2011.03.12. 08:30 BALAGE

Operációs Rendszerek

  Nos sziasztok Balage vagyok és ezt a rovatot én fogom vezetni, várhatóan Pisthy is segíteni fog néha.Aki nem tudná annak elmondom hogy ez a rovat a számítógépekről szól fogalmak definíciók (ugyanaz a 2 XD) aztán az op. rendszerekről is fogunk írni pár ezer sort.

Viszont ha valamit nem írunk le akkor kérdezhettek is és vagy megpróbálunk válaszolni vagy majd leírjuk ide mindenesetre az op. rendszerekkel kezdenénk jómagam az XP-vel.Itt ebben a rovatban inkább az olyanoknak segítenén akik nincsennek otthon a PC terén       ( nem vagyok profi :P).És ha hibásak az információk vagy netalántán nem pontosak akkor azt kommentben írjátok meg de az elérhetőségünknél van a blog hivatalos e-mailja oda is szívesen várjuk a leveleket.Ja és még annyit hogy ez a rovat folyamatosan frissülni fog ugyhogy ha valaki egyszer megnézte az térjen vissza késöbb is mert sokmindenről lemaradhat!

Microsoft Windows XP:

Hát erről az operációs rendszerről azt lehet tudni hogy könnyen kezelhető egyáltalán nem húzza le még az olyan SZAR gépeket is mint az enyém, és ha nem tetszik a kinézete akkor telepíthetünk rá skineket de ezekkel az a gond ha nincs túl jó gépünk akkor nagyon lefogják lassítani.Itt még nem olyan fejlett a tálca, az ikonok, a startmenü, és még a beépített programok. Mellesleg ami alapból rajta van Szoftver az 2003-as általában, De van több verziója (nekem pl.:azért nem engedett egy skin szoftvert aktiválni mert nem volt kompatibilis az én XP verziómmal) amik jelenthetnek előnyt de hátrányt is, igazából ezek nem adnak új skint neki csak javítások kerülnek bele úgymond update csak külön programba. Ja és igaz hogy XP-ről van szó de Win. Seven (7) skint már 3.GHz alatt már nem enged telepíteni akkor vistánál már meg se próbáljátok!!!
A gyengébb gépeken is szokott időzni az aranyos de elviselhető.Nekem régen Windows 98-am volt az ugyan ez volt szinte csak szarabb szoftverekkel de kezelni ugyanilyen könnyű volt.

Microsoft Windows Vista:

Hát erről az op. rendszerről még csak saját tapasztalatokat se tudok mondani.
Viszont régen ilyen skinem volt ami nagyon lehúzta a gépemet, állítólag ez jobban terhel mint a Seven, magyarra fordítva a szót NEM ajánlom ( van egy osztálytársam akinek nayon erős vasa van és még ő is azt mondta hogy ez tiszta szar mert terheli mint állat)!!
Viszont a vistánál is van több verzió amelyek már skint is tartalmaznak nem is igazán skin hanem inkább egy alkalmazás melyben óra,naptár,hőmérő meg gyors jegyzet meg ilyenek, ez személyes tapasztalatból nem minden verzióban van.Hát ennyit tudtam összekaparni talán még hogy sokkal jobban néznek ki a skinek az ikonok nem pixelesek legtöbbjük átlátszó és látszik rajta hogy sokkal fejlettebb.

Microsoft Windows Seven (7)

Erről nincsenek tapasztalataim úgyhogy majd Pisthy barátomat megkérem mert neki ilyen van hogy kaparjon össze valamit. Első körbe eddig jutottunk várható lesz a folytatás pár napon belül.Nem ígérem hogy naponta de hetente mindig lesz friss anyag már ha ki nem fogyok. 

Nah Pisthy vagyok és eljutottam végre odáig hogy írjak pár dolgot róla. Én a Windows Seven Ultimate-t használom. Ez az op. rendszer új funkciókat tartalmaz Pl: a tálcán egy program megvan nyitva és rámegyünk a kurzorral akkor megjeleníti az eblak kicsinyített mását, ha csak simán rámegyünk a kicsinyített másra akkor csak az lesz a képernyőn. Valamint a képen látni fogjátok a Vistában már emlegetett alkalmazásokat:naptár, óra...stb. Valamint van egy olyan funkciója hogy be lehet állítani több saját hátteret, valamint hogy menyi időnként váltakozzanak. ami nem olyan fontos de azért meg kell hagyni jól néz ki az aero felület. Ez az ablakok átlátszóságát jelenti a tálcától a az ablakok körbe átlátszók. és ennek átlátszóságának arányát színét be lehet állítani egy külön menüpontban. Ami még tetszik benne hogy ha megnyitunk több ugyan olyan ablakot nem egymás mellé felhalmozza hanem látható hogy egy ikonra tesz az összeset.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerek.blog.hu/api/trackback/id/tr652732579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása