Bloggerek

A Bloggerek elérthetősége: bloggerek@freemail.hu ide küldhetitek kérdés és kéréseiteket. A facebookos oldalunk pedig ez:

  http://www.facebook.com/pages/Bloggerek/304894982884549?sk=wall

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.11.28. 16:14 bloggerek

Spore

 

Történet:A sporeban egy faj törzsfejlődését vezethetjük az óceánokban úszkáló egysejtűktől az űrutazó fajig.Célunk hogy űrutazó fajként eljussunk a galaxis közepéhez és megfejtsük az élet értelmét. 5/4
 
Grafika: Árnyékok fény effektek kiválóak az élsimítás is megfelelő. Homájosabb egy kicsit mint minimum grafikán. Minimumon grafikán kicsit kockás
viszont ha úgy vesszük hogy több ezer bolygó meg van benn csinálva akkor nagyon i szép.( Nem túloztam a több ezerrel). 5/4.5
 
Hang-zene:
Az egysejtűek, az állatok, a törzsi lények és a civilizált lények által kiadott hangok nagyon el lettek találva.A civilizált fajok bezséde is nagyon jó, nem hasonlit a földi beszédre.A zene inkább csak hangulatkeltőnek van de attól még egész jó.5/5
 
játékélmény:Ennek a játéknak a játszásának minden pillanatát élvezem.Minden fázisban más feladatok és kihívások várnak.5/5
 
Szavatosság:Ez a játék olyan sokoldalú, hogy az már gömb:).Minden fázisban  más elemekkel fejleszthetjük a fajunkat, egyszerűen végtelen kombinációja van az elemeknek(nem vicc).Sose játszod kétszer ugyanazt a játékot. 5/5
 
A Spore egy kiváló játék 5/4.75
 
Fázisok+Részletek:
 
Sejtfázis:
A sejtfázis elején választhatunk, hogy húsevőként vagy növényevőként kezdjük el a játékot.Mindkét esetben a feladatunk, hogy együnk(húsevőnél más sejteket,növényevőnél algákat),és növekedjünk egészen addig,amíg a fejlődést mutató csík be nem telik,és sejtfázis esetén agyat növesztünk,ezt követően pedig lábat, és már kint is vagyunk a szárazföldön.
 
 
 
 
 
Sejtfázisbeli elemek:
Szemek:
Kocsonyás szem,Gombszem,Mélyen ülő szemek:Mindegyik a látást biztosítja.
Szájak:Állkapocs-Húsevés+Támadás,Szűrőszáj-Növényevés,Ormány-Támadás+Húsevés+Növényevés
Védelmi szervek:Tüske-Nekünk jövő ellenfeleket sebez,
Méregmirigy-Folyamatosan mérget lövell ki,nagyon hatékony,de más ezzel felszerelt sejtek immunisak rá.
Elektromosság:Egy bizonyos távolságba érő sejteket megrázza,de kell egy kis idő míg újra tölt(szerintem ez a legrosszabb).
Mozgási szervek:Ostor-Alapszintű gyorsaságot ad a sejtnek,Csilló-ez egy uszony szerű szerv,ugyonannyi gyorsaságot ad , mint az ostor, de ezenkívül a gyors fordulás képességével is felruház,Fúvóka-ez adja a legnagyobb gyorsaságot a spórának.
 
Lényfázis:
Ez már jóval izgalmasabb,pörgősebb,bonyolultabb, mint a sejtfázis volt.A szárazföldön első dolgunk megtanulni mit ehetünk meg(más lényeket vagy gyümölcsöket)majd első kapcsolat felvételünk következik más fajokkal,akit ha akarunk megehetjük,vagy énekelhetünk velük és így szövetséesünkké tehetjük.vagy kiirthatjuk őket.
Azt, hogy húsevők, növényevők vagy mindenevők leszünk, az dönti el, hogy miből mennyit ettünk sejtfázisban.Továbbá ez dönti el, hogy milyen különleges képességünk lesz,de ez csak a későbbi fázisokban lesz fontos.Itt azzal fejlődhetünk, hogy fajokat irtunk ki vagy barátkozunk velük össze.Szakaszonként nő az agytérfogatunk, és ha betelik a csík, az agyunk elég nagy lesz ahhoz hogy képesek legyünk eszközt használni....
 
Elemek(nagyjából,mert túl sok lenne egyenként bemutatni):
Szájak:Étrendünk dönti el milyen fajta szájakat használhatunk:
Húsevők:Hüllő szájak-A harapás és kis mértékben az éneklés képességét növeli.
Rovar szájak:A harapás, az egészség és 1. szinten az éneklés képességét fejleszti.
Hal szájak:A harapást és az éneklést fejlesztik.
Növényevő szájak:
Emlős szájak:Az éneklést és kicsit a harapást fejlesztik.
Disznó szájak:Az éneklést, harapást, és a lerohanást fejleszti.
Madár szájak:Az éneklést, a harapást, és az egészséget fejleszti.
Mindenevő szájak:
Madár szájak:A harapást, kicsit az éneklést és az egészséget fejleszti(ez egy másik madárszáj)
Emberszerű szájak:A harapást és az éneklést egyaránt fejleszti.
Nemtom mihez hasonlítani szájak:):Főleg az éneklést fejleszti és kicsit a harapást.
Féregszájak(ezek nagyon jól néznek ki):A harapást és nagyon picit az éneklést fejleszti.
Érzék szervek:Nem térek ki nagyon rájuk, sok féle szem van, és plusz érzék szervek, de ezek csak díszek.
Kezek+lábak:Nem túl érdekesek, szinte mind egyforma, de formázgatásokkal egész érdekes kezeket kaphatunk....
Mancsok+Lábfejek:Ezekből is rengeteg féle van, húsevőknek, növényevőknek, mindenevőknek egyaránt megtalálható az ideális.
Harci szervek:Vannak tüskék,szarvak,méreg lövő mirigyek,bunkók.Mindezeknek két fajtája van:Amelyik csak a támadást erősíti, és az amelyik a támadást és az egészséget is.
Barátkozási szervek+Gyorsító szervek+szárnyak:Vannak rejtőzést segítő elemek,Figyelem felkeltő szervek,Uszonyok,és SZÁRNYAK.
 
Törzsfázis:
 A törzsfázisban a játék átmegy stratégiába.Egy törzsnek kell parancsokat osztogatnunk.Itt már építkezhetünk is.Ez felel meg a spóra előző fázisaiban történő elemekkel való felszerelésének,ugyanis, mostmár nem változtathatunk a lényünkön, csak a bőrszínét változtathatjuk, vagy rakhatunk rá ruhát,maszkot, ami a harci teljesítményt, békekötést, vagy a gyűjtögetést fejleszti(ez is a többi fázis változtatásainak megfelelője).Itt a feladatunk,hogy más törzseket irtsunk ki azzal, hogy leromboljuk a falujukat, vagy szövetséget kötünk velük néhány zenés előadással(mint a képen).
 
Épületek:
Segítő eszközök:
Gyógyító-Gyógyító botokat ad a lényeinknek,amikkel felgyorsítják a hp regenerációt.
Szigony-Szigonyokat ad a lényeknek, amelyekkel a lények halászhatnak a tenger vagy tó parton.
 Földműves-Gyűjtögető botokat ad a lényeknek, amikkel több gyümölcsöt tudnak szedni a bokrokról.
Hangszerek:
Rumbatök,Fafuvola,Kürt.Azért nem mindegy, hogy milyen hangszer van nálunk, mert a közönség dönti el mit akar hallgatni, és ha nem tudjuk teljesíteni a kérésüket,lemondhatunk a barátság kötésről.
Fegyverek:
Fáklya-Nem túl erős más lényekkel szemben, de épületek ellen igen hatékony
Kőbalta-igen hatékony más lényekkel szemben, de épületek ellen szinte használhatatlan.
Dárda-A dárdát messziről is lehet hajigálni, ezért minden ellen hatékony.
 
Ruhák(nem találtam képet bocs):Vannak köztük sapkák,maszkok,térdvédők,test páncélok,és csak sima díszek.Ezeket cuccokat más törzsek legyőzésével, vagy békekötésével szerezhetjük meg.
 
Civilizáció fázis:
 
 A civilizációs fázisban lényeink már földi,vízi,légi járműveket használnak,országokra osztották a bolygót,háborúznak,kereskednek,vallásokat alapítanak.Az egyik ilyen országot mi irányítjuk.Célunk,hogy egyesítsük a bolygót egy zászló alatt.A játékmenet még mindig stratégiai,de most már sokkal nagyobb várost igazgatunk és sokkal több egységet irányíthatunk,  habár most kevesebb épület áll rendelkezésre.Ez az egyik leghosszabb fázis.Viszont én furcsálltam, hogy a kőbaltás bennszülött után rögtön jönnek a szuper tankok, meg a repülők....nekem itt hiány érzetem volt.Simán csinálhattak volna a készítők még egy fázist a kettő közé, mondjuk "Felfedező" vagy "Fejlődő" fázis néven.
 
Járművek:

 Vannak hadi, vízi, légi járművek, ezeken belül is vannak vallási, kereskedelmi, és hadi járművek, mindegyik megépítéséhez különböző alkatrészek állnak rendelkezésünkre.Most is az dönti el, milyen járművet építhetünk, hogy törzsfázisban a többi törzset hogyan győztük le.A hadi járművekkel a városokat úgy foglalhatjuk el, hogy leromboljuk az ellenséges várost, kereskedelmi járművel kereskedni kell a várossal, s utána felvásárolni,vallásival pedig meg kell téríteni a hitetleneket a  vallásodra.

 

 

Épületek:

Ház:A ház szolgál lényeink menedékének, emellett több házzal több lakója lehet a városnak, így több egységet készíthetsz a városban.

Gyár:A gyár növeli a fűszerhozamot(ez egy értékes nyersanyag, az űrfázisban nagyon fontos lesz)amiből a pénzt szerezzük.Házhoz csatolva 50%-al növeli a teljesítményt.

Szórakoztató központ:Ez az épület felelős a városlakók hangulatának magasan tartásáért, ugyanis ha ez az érték túl alacsony a városlakók fellázadnak.Házhoz csatolva 50%-al nő a teljesítménye.

Űrfázis:

Az űrfázis a legutolsó, leghosszabb,legbonyolultabb fázis.A játékmenet visszatér szerepjátékba, az űrhajónkat kell irányítanunk, amit felszerelhetünk rengeteg kütyüvel, fegyverrel, békekötési eszközökkel,(ez engem nagyon emlékeztet a Freelancer nevű játékra, amit SenshiInoue mutatott be)mi egymással.Felvehetünk kapcsolatot más fajokkal, kereskedhetünk velük, hadba léphetünk velük, vagy szövetségeket köthetünk velünk, esetleg fejletlenebb fajokkal találkozunk és segítünk nekik fejlődni, vagy kiirthatjuk őket, és elvehetjük a bolygójukat, ezenkívül létesíthetünk gyarmatokat lakatlan bolygókon.Célunk hogy eljussunk a galaxis közepéhez, és megfejtsük az élet titkát, vagy legyőzzük a groxokat, akik a spore "főgonoszai", és így befejezzük a játékot.

A groxok:

Nem tűnnek valami gonosznak(sőt)pedig igenis azok.Bármilyen fajnak képesek nekimenni, aki megsérti a határukat,ebben az a rossz, hogy a galaxis magját is a határaikon belül találjuk.Velük lehetetlen békét  kötni,nincs az a kenőpénz, nincs az az ajánlat,ami révén javulna a kapcsolatunk.Én mindig csak berepülök a magba,eszemben sincs háborúzni velük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerek.blog.hu/api/trackback/id/tr22479043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása