Bloggerek

A Bloggerek elérthetősége: bloggerek@freemail.hu ide küldhetitek kérdés és kéréseiteket. A facebookos oldalunk pedig ez:

  http://www.facebook.com/pages/Bloggerek/304894982884549?sk=wall

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.05.20. 17:25 Pisthy

Minecraft

 Helló mindenkinek Pisthy vagyok, és a Minecraftról fogok írni. A játék 2010-es, első látásra mindenki szidja a játékot a grafika miatt, de a játék ettől még nem rossz. Lehet hogy a grafika nem túl jó, de a játék élménye az remek. A játék úgy kezdődik, hogy hajótörést szenvedünk egy szigeten, ahol craftolással különböző tárgyakat készíthetünk. Először fát vágunk amellyel készíthetünk Workbench-et, és tulajdonképpen ennek segítségével tudunk mindent elkészíteni. Egyes tárgyakat több anyagból is elkészíthetünk, (Pl.:csákány,kapa,ásó.) ezek az anyagok a fa,vas,arany,gyémánt. De ezek az anyagok természetesen más tárgyak élkészítéshez is szükségesek, amit mással nem helyettesíthetünk. A játékban tehát fontos szerepet kap a bányászat, amihez fontos a fáklya, a fény miatt. Ha békés fokozaton játszunk akkor nincsenek szörnyek, de mihelyt könnyű, normál, vagy nehéz nehézségi szintre állítjuk, akkor már spawnól szörnyeket. Szörnyekből 6 fajta van. A mobok név szerint:

Zombie:
A zombik is mint a többi szörny éjszaka támadnak. Reggel elégnek, a csontvázhoz hasonlóan.
Ha megöljük őket, tollat dobnak. Nem túl veszélyesek.






Spider:

Este támadnak, reggel viszont ártalmatlanok de nem égnek el, és ha megütjük őket, akkor a farkashoz hasonlóan visszatámadnak. Különleges képessége: mászik a falon, leggyorsabb ellenfél, ha sokan vannak veszélyesek, ugrással támadnak, pókfonalat dobnak.












Skeleton:
 Ez egy csontváz íjász amelyet már említettem, hogy nappal elég. Az egyik legveszélyesebb ellenfél, nyilat és csontot dob. A csontból csontport készíthetünk, mellyel növényeinket azonnal megnöveszthetjük.









Ghast:
A  netherben található szellem, amely TNT-hez hasonló tűzgolyókat lő. Ha megöljük őket lezuhannak, és nem adnak semmit.








Creeper:
Nappal, és éjszaka is találkozhatunk vele. Ha észre vesz elindul felénk, nem üt meg, de ha közel jön felrobban, és így nem ad semmit. De ha megöljük akkor puskaport ad, melyből TNT-t készíthetünk.













Slime:
Ezek zselékockák amelyek barlangokba fordulnak elő, ugrálással támadnak, és megkísérlik hogy a lávába lökjenek minket. Megölésük után kisebb és kisebb darabokra esnek végül zselét dobnak amit valójában nem tudunk semmire sem felhasználni.





Wolf:
A kutyák három állapotban lehetnek. Alapból mind vad, ilyenkor ártalmatlanok nem támadnak, csak ha megütjük őket. Ilyenkor agresszívek lesznek, bevörösödik a szemük, és ránk támadnak. Viszont csonttal beszelídíthetjük őket, ezzel elérjük hogy harc közben segítsenek minket, és követnek minket. Ha rájuk kattintunk leülnek de ha megütjük őket így is visszatámadnak, így harc közben nehezíthetik is a dolgunkat. Farkának állása jelzi az életét.











Zombie Pigman:
Félig zombi, félig pigman. A netherben találkozhatunk velük, aranykardjuk van. nem támadnak meg minket csak ha megütjük őket. De ha mégis úgy döntünk hogy megtámadjuk, akkor sült húst ad. Csapatokban vannak és együtt támadnak.














Pigman:
 Nem tudok sok mindent róla. Ha belecsap a villám a disznóba akkor keletkezik. Még nem találkoztam vele tehát különösebben nincs róla infóm.
 






Pig:
Teljesen ártalmatlan állat, ha megöljük húst ad. Ha tűz, vagy láva miatt hal meg akkor sült húst ad. A húsát megsüthetjük.












Chiken:
ugyan az minta a disznó. Nem támad semmiért sem ha megütjük csak tűri. Tollat dob, melynek segítségével nyilakat készíthetünk. Esésnél a szárnyaival fékezi az esést.













Cow:
A tehén sem támad. Ha megöljük bőrt ad, amelyet armor elkészítéséhez használhatunk fel. Meglehet fejni, és az ebből kapott tej a torta egyik hozzávalója.















Sheep:
A birka is ártalmatlan. Megöléséért nem kapunk semmit, de ha megütjük azzal a szőrét kapjuk meg. A szőre visszanő. Több színbe is előfordul megtalálhatjuk, szőrét az állaton is átfesthetjük.
Ha tűzben, vagy lávában hal meg, nem ad gyapjút







Squid:
A tintahal barlangi vizek és felszíni vizekben egyaránt előfordulnak. Nem bántanak, fekete festékanyagot dobnak.









Itt a tört verzió, letöltési linkje( v 1.4):Itt
 
Minecraft wikipédia(Itt találjátok a craftolásokat,mobokról infot) : Itt 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerek.blog.hu/api/trackback/id/tr112919657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása